Acetil-L-karnitin – egy Karnitin-származék és egy ammónium vegyületet a lizin nevű aminosavból. Támogatja az egészséges szív-enzim szint fenntartását, a szív összehúzódásait, a keringést, és a fizikai terhelést azáltal, hogy hozzásegít a zsírsavak sejtekbejutását, hogy azok tudjanak energiát termelni.
Antioxidáns – Egy antioxidáns egy olyan molekula, amely képes meggátolni más molekulák oxidációját. Az oxidáció szabadgyököket termel amelyek károsítják és elpusztítják a test sejtjeit.
Astaxantin – egy piros karotin és egy rendkívül erős antioxidáns, amely 500-szor erősebb, mint az E-vitamin és 10-20-szor erősebb, mint más karotinoid, mint például a zeaxantin, lutein, likopén és béta-karotin. Bár növényekben és állatokban előfordul, legnagyobb mértékbentengeri élőlényekben, algákban és fitoplanktonokban lelhető meg.
Béta-karotin – egy karotinoid, táplálja a bőrt, a szemeket és az immunrendszert. Egy biztonságos A vitamin forrás.
A feketeáfonya ( Vaccinium Scoparium) – közeli rokona a kékáfonya (Vaccinium ‘Bluejay’), ősi gyógyfűként használták a különböző szembetegségekre, beleértve a rossz látást, a megerőltetett szemek regenerálódását és a rövidlátás ellen. Kimutatták, hogy javítja a látást és meggátolhatja vagy visszafordíthatja a szem betegségeket.A fekete áfonya nagy mennyiségben tartalmaz antocianin pigmentet, amelyek kísérletileg összefügg alacsonyabb kockázatú betegséggel, mint például,szív és szív-érrendszer rendellenességgel illetve szemrendellenességekkel.
Boswellia serrata kivonat – Ősrégi ajurvédikus fájdalomcsillapítószer.
Borágó olaj – Kiváló forrása a gamma linolénsavnak, ápolja és táplálja a bőrt, tanulmányok azt mutatják, hogy enyhíti a menstruáció-előtti feszültséget.
A karotinoidok – Széles körben előforduló pigmentek a természetben. Ezek a vegyületek nagymértékben felelősek a piros, sárga, és narancssárga színekért gyümölcsökben és zöldségekben, mint például a sárgarépában (béta-karotin), a kukoricában (Zeaxantin), a paradicsomban (likopin) és a tojássárgájában (lutein). Sok karatonoid erős antioxidáns, amelyek segítenek megvédeni a sejteket a szabad gyökök káros hatásaitól. Elfogadott tény, hogy erősíti az immunrendszert.
CoQ10 (ubikinon) – a sejt energiatermelő központjában található, azaz a mitokondriumokban. A CoQ10 is részt vesz egy fontos molekula létrehozásában, amit adenozin-trifoszfátnak neveznek (ATP). Az ATP a sejtek fő energiaforrása. Eltekintve attól, hogy fontos funkciója az energia ellátás, a CoQ10 stabilizálja a sejtfalakat, és antioxidánsként, elpusztítja a szabad gyököket a szervezetben. Ezek az instabil molekulák kárt okozhatnak a normál sejteknek.
Eyebright kivonat – a vadon élő növény amely őshonos Európában. A név ‘eyebright’,abból ered, hogy, mint hagyományos népi orvosságként használták szem irritáció esetén. Hatóanyaga a tannin, amelyről azt hitték régen, hogy csökkenti a gyulladást.
Gamma linolénsav GLS – Egyike a két leglényegesebb zsírsavaknak (EFA). Ezek a „jó” zsírok, amelyek szükséges vitaminokként működnek. Bár elengedhetetlenek az emberi egészséghez, EFÁ-t nem tud előállítani a szervezet. Emiatt, élelmiszerek által szükséges bevinni a szervezetbe.Az esszenciális zsírsavak szükségesek a normális agyműködéshez, a növekedéshez és csontok fejlődéséhez. Stimulálja a bőr és a haj növekedését, szabályozza azanyagcserét, és karbantartja a nemiszerveket.
GMP tanúsítvány – Egy hitelesítés a ‘Natural Products Association’-től (NPA) amely elismeri, hogy jó alapanygaok felhasználásával előállított termék. 1936-ban alapították, az NPA a gyártók és kiskereskedők érdekeit képviseli.Sokféle termékre vonatkozik, mint a természetes termékek, beleértve a bio és egészséges élelmiszereket, kozmetikumokat, természetes összetevőkből, sporttáplálkozás kiegészítő termékeket és más egyéb vitaminokat, gyógynövényeket, táplálék-kiegészítőket.
GRAS – Generally Recognized As Safe ( Általánosan biztonságosnak elismert) Minősítés az amerikai ÁNTSZ által alkalmazva minden élelmiszerre, italra és kiegészítőre.
Haematococcus Pluvialis – Egy külön kitenyésztett mikroalga amely a BioAstin®, 100% -os tisztaságú Hawaiian asztaxantin előállításához szükséges.
Vas – elengedhetetlen a vörösvértestek képzéséhez és az oxigént szállítja az egész szervezetben. A vas segíti az emlékezőképességet, és megteremteni a fertőzésekkel, stressz és betagségekkel szembeni ellenállást.
A lutein – sárga karotinoid pigment, amely számos gyümölcsben, zöldségben található, valamint a tojássárgájában. A lutein olyan tápanyag amely számos jótékony hatással bír. Az emberekben, a lutein és a zeaxantin alkotja a legtöbb pigmentet a retina közepén, ahol a látás érzékenység a legnagyobb. Tanulmányok azt mutatják, hogy fontos szerepet játszhat az egészséges látás fenntartásához és megakadályozhatja a szem betegségeket, mint például az öregkori makuladegenerációt (AMD) és a szürkehályogot a szabad gyökök semlegesítésével és a szem pigment sűrűségének növelésével. A lutein képes megóvni a szemket a káros napsugárzástól.
Likopin – egy piros karotinoid, zsírban oldódó pigment, zöldségekben és leggyakrabban paradicsom található. Számos tanulmány bizonyítja, hogy a likopinban gazdag étrend csökkenti a kockázatát bizonyos krónikus betegségeknek, mint például a szív-és érrendszeri betegségeknek. Az N-acetil-cisztein – egy formája ennek az aminosav ciszteinnek, megtalálható az élelmiszerekben és a szervezet képes ezt előállítani. Nagyon jól gyógyítja a gyulladásos állapotban lévő belső szemhéjat, és más szembetegségeket.
Mangán – egy nyomelem amely aktiválja az olyan enzimeket amelyek felelősök számos kulcsfontosságú tápanyag hasznosításáért, beleértve a biotint, tiamint, aszkorbinsavat, és a kolint. A mangán katalizátorként hozza reakcióba a zsírsavakat és a koleszterint. Elősegíti a fehérje és a szénhidrát anyagcseréjét, és részt vesz a nemi hormonok termelésében és a nemi szervek karbantartásában.
Bio lenmagolaj – A lenmag a Linum usitassisimum növény magja. Olaját gyógyszergyártáshoz használják. A Lenmagolaj gazdag forrása az esszenciális zsírsavnak, az alfa-linolénsavnak.
Bio olívaolaj – jótékony egészségügyi hatásait magas egyszeresen telítetlen zsírsav és polifenol( antioxidáns) tartalmának köszönhető. Tanulmányok azt mutatták ki, , hogy az olívaolaj védelmet nyújt a szívbetegséggel szemben, azáltal, hogy szabályozza a ‘jó’(HDL) és a ‘rossz’(LDL) koleszterin szintet.
Oleoresin – nem-oldódó olaj, amely segít megőrizni az asztaxantin stabilitását huzamosabb ideig.
Omega zsírsavak – csökkentik a gyulladást a szervezetben, amely a legjellemzőbb tünete az öregedésnek. A tudományos kutatások kimutatták, hogy az omega-zsírsavak fájdalomcsillapító hatással vannak a reumás panaszokra. Alacsonyon tartják ezeka zsírok a vérnyomást és kedélyállapotjavító a depresszió ellen
Fitokemikáliák – növényi anyagok magas szintű antioxidáns tartalommal, mint például a phycocyanin, zeaxantin, béta-karotin és a klorofill. Ez A magasabb Fitokemikáliák és phycocyanin tartalom teszi különbbé a Spirulina Pacifica®-t egyéb, más ‘Szuperételtől’.
Fikocianin – Egy fotoszintetikus pigment, a máj, a vese és az agy az egészségét támogatja, az immunrendszert erősíti és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Kizárólag kék-zöld mikroalgában található, mint a Spirulina.
Rizskorpa olaj – Oryzan (High oryzanol) – E-vitaminban gazdag, γ-orizanol, antioxidáns, amely segíthet megelőzni a szívinfarktust. Fitoszterolokat is tartalmaz ez az olaj,
ezek olyan vegyületek amelyek csökkentik a koleszterin felszívódását. Az oryzanol csökkentheti a sejtplazma koleszterinszintjét és a koleszterin felszívódását, csökkenti a koraiateroszklerózist, és gátolja a vérlemezkék felhalmozódását.
Spirulina – egy kék-zöld alga amely nagyon lúgos tavakban fordul elő Afrikában és Közép-Amerikában. Ez körülbelül 60% -ban teljes, könnyen emészthető
fehérje a legmagasabb béta-karotin tartalommal ami előfordul a természetben. Omega-3 zsírsavakban, B-vitaminokban, ásványi anyagokban és egyéb növényi vegyületekben gazdag.
Szabad Gyökök – Olyan molekulák amelyek károsítják a szövetet az egészségesejtekben.
Szuperoxid-dizmutáz (SOD) – egy enzim, amely antioxidánsként funkcionál a szervezetben, semlegesíti a szabadgyököket, és segít helyreállítani a sérült sejteket
A tokoferolok – Az E-vitamin felfedezője így nevezt el az E-vitamint, de ma egy általános kifejezés az E-vitaminra és minden vegyületre ami kémiailag tartalmaz E-vitamint. A tokoferolok zsírban oldódó antioxidánsok, amelyek védik a sejteket és más funkciója is van a szervezetben.
A-vitamin – szükséges a sejtek növekedéséhez, a csontok fejlődéséhez, jó látást bíztosít, és az egészséges immunrendszerhez elengedhetetlen.
K1-vitamin és a K2-vitamin – nélkülözhetetlen vitaminok amelyek gátolják a véralvadást és támogatják a csontok egészségét. A legújabb vizsgálatok megerősítették hogy a K2-vitamin segíthet a csontritkulás és a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében.
B12-vitamin – nélkülözhetetlen vitamin, ami szükséges a megfelelő vörösvérsejtek képződéséhez, az idegrendszer működéséhez, és a DNS szintéziséhez. Ápolja és táplálja az idegsejteket és vörösvérsejteket.
Zeaxantin – karotinoid és erőteljes antioxidáns, amely küzd a szabad gyök károsodás ellen, különösen jótékony a szemeknek és a sejteknek . Tanulmányok alátámasztják azt a nézetet, hogy a kiegészítő lutein és/ vagy zeaxantin segítséget nyújt az életkorral összefüggő szemproblémákkal szemben. Van is epidemiológiai bizonyíték arra, hogy a fokozott lutein és zeaxantin bevitele csökkenti a szürkehályog kialakulásának veszélyét.